Student Kick-Off wint Gentrepreneur Award

Winnaar-Ghentrepreneur

 

Het is gebeurd! Woensdagavond werden de Gentrepreneurs Awards uitgedeeld en ook de organisatie van Student Kick-Off viel in de prijzen. We namen de award voor Inspirerend Initiatief mee naar huis. De prijs werd uitgereikt door kamerlid Peter Dedecker.

Superbaas en Algemene Coördinator Lennert Noppe: “Student Kick-Off vzw is een unieke leeromgeving: de studenten van de organisatie krijgen de kans om zelfstandig heel wat taken uit te voeren. Het volledige festival wordt georganiseerd door studenten met een minimale begeleiding door oud-organisatoren. De studenten leren hands-on en in het werkveld creativiteit te ontplooien, budgetten beheren en problemen op te lossen.

We zijn ook een platform voor studentenverenigingen: we proberen met ons infodorp een stem te geven aan zoveel mogelijk studentenverenigingen om zich voor te stellen aan de studenten. Met een leuke stand proberen heel wat verenigingen hun boodschap te verspreiden.
Door nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen proberen we de leeromgeving van Student Kick-Off nog verder uit te breiden. We bieden studenten event management de kans een aantal uren stage bij ons te doen, geven hen een rondleiding,… We staan altijd open voor nieuwe duurzame samenwerkingen om de educatieve waarden van de organisatie verder in de kijk te zetten. Zo werken we onder andere samen met Urgent FM, de studentenradio uit Gent.”

De jury: “Veel mensen denken dat dit een puur feestconcept is, maar achter de schermen schuilt een uitgedokterd systeem waarin studenten gestimuleerd worden om verantwoordelijkheden op te nemen. Gezien dit een event volledig voor en door studenten is, vonden we dit een mooie winnaar. Zeker omdat velen een fout idee hebben over dit concept.”

Bron: https://gentrepreneur.gent/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *